ŞANLIURFA / BOZOVA - Baraj 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu

Baraj 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu

ESKİN MAH. DSİ SİTESİ KÜME EVLERİ NO: 999 BOZOVA / ŞANLIURFA
Vizyon
Kendini tanıyan, güçlü ve zayıf yönlerini bilen, çevresini, kültürünü, tarihini ve yaşadığı coğrafyanın farkında olan, bunun yanında farklı tarih coğrafya ve kültürleri de öğrenmeye açık olan, özentiye değil özüne sahip çıkan, bilimsel ve eleştirel düşünebilen, aklını kulanan , kendi değerlerini koruyarak değişime ve gelişime açık olan, geçmişe takılmadan geçmişini de unutmadan, bu günü verimli kulanan, geleceği iyi planlayıp ileri görüşlü olan, maddi ve manevi gelişimini dengeli bir şekilde büyüten,empati yapan, farklılıklara saygı duyan, demokratik, çoğulcu ve hoşgörülü bir anlayışa sahip, sanat ve spora önem veren, doğru sözlü, emanete sahip çıkan,verdiği sözü tutan, israf ve cimrilikten kaçınan, faydasız ve boş işlerle uğraşmayan,iyiliği emreden kötülükten kaçınan, kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmek ve buna uygun din öğretimi yapmak.
Misyon
Birey olarak saygı duyduğumuz öğrencilerimiz bütün çalışmalarımızın merkezindedir. Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi temel amacımızdır. Öğrencileri bilgili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve yüzyılımızın gereksinimlerine yanıt verebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak. Değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek bireyler yetiştirmek. Analitik ve eleştirel düşünebilen, yorum yapıp fikir üretebilen, ben yerine biz bilincini geliştiren nesiller yetiştirmek. Yaşadığı toplumun kültürel ve inanç mirasına sahip çıkan dinin asıl kaynağından beslenip bilimsel araştırmalar a dayalı gerçeğe ulaşmaya çalışan, farklı görüşlere ve eleştirilere açık olan bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Parasız Yatılı Bursluluk Sınavında 4 öğrenci başarılı olmuştur.
İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI 22 KM, İL MERKEZİNE 60 KM´DİR.